tirsdag den 25. oktober 2011

Dukan diæten

Feedback: 
Fra i morgen udsætter jeg mig selv for et lille eksperiment og springer på Dukan diæten. Min vægt cirkler omkring de samme forbandede fem kilo, den har gjort de sidste mange måneder, og jeg er ved at miste såvel tålmodighed som motivation.

Jeg har kun mig selv at takke for det - for ærligt talt, så er jeg mest på skrump mandage mellem klokken 7 og 13. Jeg har udviklet en noget laissez fairez agtig tilgang til det vægttab, der ellers gik som smurt foråret igennem, og jeg trænger til at minde mig selv om, at det altså kræver fokus og indsats. Og ikke mindst trænger jeg til et kick af den slags, der kan ses indenfor et yderst overskueligt tidsperspektiv!

Dukan - yes you can ;-)
Det kræver: En sindssyg slankekur! 

På bedste kulhydratjunkie manér har jeg stopfodret mig med chips her til aften, med det resultat, at jeg nu føler mig som en foie gras gås, men i morgen er så den første dag af (i første omgang) 3 dage, hvor min kost udelukkende kommer til at bestå af proteinrige, fedtfattige madvarer. Ikke så meget som en skive agurk må snige sig ind i min mund.Dukan diæten er, som du nok allerede har gættet, en low carb kur i familie med South Beach og Atkins m.fl.

Som andre low carb kure, er den inddelt i faser:
En "Angrebsfase", hvor man mere eller mindre fjerner alle kulhydrater fra kosten, og derefter flere faser, hvor man gradvist introducerer først grønsager, siden frugt, groft brød, kartofler osv. i sin kost igen

Angrebsfasen varer i Dukan diætens tilfælde 3-10 dage og går i korte træk ud på at spise magert kød, æg og magre mælkeprodukter. Hertil kommer et par spiseskefulde klid (for at maven ikke skal gå helt i stå) og rigeligt at drikke.
Der er naturligvis masser af regler for hvordan man må spise sit kød, men da de ikke giver nogen som helst mening rent ernæringsmæssigt, vælger jeg at se stort på dem.
Herudover får jeg brug for lidt kulhydrat efter træning for ikke at gå sukkerkold. Så på træningsdage har jeg bevilliget mig selv en banan eller en brik kakaoskummetmælk umiddelbart efter.

Hemmeligheden bag angrebsfasen er at få hurtige resultater fra starten. Naturligvis skyldes det første, hurtige vægttab primært, at glykogendepoterne tømmes for væske (som man ser det på de fleste slankekure), men det kan virke vældigt motiverende i sig selv.

Udfordringen bliver dels at modstå fristende madvarer, men i allerhøjeste grad også, at de næste dages kostplan bliver temmeligt ensformig! Derfor har jeg også allieret mig med min søde mand, så jeg ikke skal stå og lave mad til familien i den her begrænsede periode. Jeg skal bare koncentrere mig om at gennemføre.

Fortsættelse følger...

31 kommentarer:

 1. Øj hvor er du sej?! Jeg kan slet ikke gennemføre sådanne kure, og sidder nu og craver chips efter at have læst dit indlæg :)

  SvarSlet
 2. Argh, det var jo ikke meningen ;-)
  Jeg ved sgu heller ikke, om jeg kan gennemføre hele 10 dage, men 3 dage MÅ kunne lade sig gøre. Jeg ved det ikke - nu tager jeg én dag ad gangen

  SvarSlet
 3. Jeg MÅ i gang med sådan en kur... det er bare nødt til at vente til efter jeg har været på kødrestaurant på lørdag... for der kan der jo risikere at smutte lidt grønt med ;).
  Men jeg har fundet en fin hjemmeside , der beskriver kuren fint- og den ser ud til at kunne passe mig...

  SvarSlet
 4. Hej Helle,

  Tak for din kommentar. Og ja - pas på med de grønsager der, ha ha ;-)

  Har du et link til den hjemmeside, du har fundet?

  Mange hilsner
  Anne

  SvarSlet
 5. Hej Anne

  Tester lige kommentarfunktion i Explorer :)

  SvarSlet
 6. Juhuu... det virkede!

  Altså, jeg er jo simpelthen nødt til at kommentere her. Har du givet strikt lchf en reel chance? Udover at det fjerner kilo og sukkertrang, har det den fordel, at det er fuldstændig uden afsavn, fordi man spiser sig mæt i god og lødig mad.

  At skære ned i kulhydraterne uden at øge på fedtet kan jeg virkelig ikke anbefale. Kroppen kan ikke udvinde energi fra protein, og derfor har du brug for fedtet som brændstof for ikke at blive træt og energiløs uden kulhydrater. Jeg tror heller ikke, det er så hensigtsmæssigt at fylde kulhydrater på efter træning. Man kan sagtens træne på en low carb (high fat) diæt. Jeg løber fx rask væk 9-10 km uden særlig mange kulhydrater i min kost.

  Altså, jeg hepper jo ligeyldigt hvad. Men måtte lige komme med et indspark!

  PS: Hemmeligheden bag low carb diæterne er også at vænne din krop til at bruge fedt som brændstof i stedet for kulhydrater. Det hedder ketose. Tænk sig, efter 48 timer forbrænder du fedt, imens du ligger på sofaen... ;-)

  SvarSlet
 7. Godmorgen Jane og tak for dit indspark :-)

  Jeg er jo så nødt til at indrømme (men sig det ikke til nogen), at jeg godt ved, du har ret!
  Også i det med ketosen, som er fantastisk at nå til, når glykogendepoterne er tømt (også selvom man lugter af død rotte ud af munden de første par dage)

  Problemet er bare, at jeg ikke kan styre det: Som den junkie jeg er, bliver jeg for kæk og fylder helt ubemærket mere og mere sukker på i løbet af kort tid. Derfor har jeg brug for en periode nu, hvor andre har tænkt for mig - det er lidt ligesom en kickstart på Nupo. Forskellen er, at jeg ikke er sulten hele tiden ;-)

  SvarSlet
 8. Jeg kan godt genkende junkietendenserne. Når jeg strammer helt op, lever jeg striks lchf, og hver gang forbavses jeg over, hvor godt jeg får det. Al sukker- og madtrang forsvinder og jeg føler mig pludselig "normal". Åhh jo, jeg genkender junkietendenserne....

  SvarSlet
 9. Denne side har både opskrifter og en god forklaring af faserne:
  http://mydukandiet.com/

  Vi er startet i dag, og har en aftale om at holde ud til og med næste weekend, altså minimum 8 dage.... og da vi elsker kød så går det nok. Og jeg tænker at jeg kan camouflere det på arbejdet ved at tage f.eks æg og rejer og så noget kød til frokost. Og så måske tage hytteost eller andet med selv.

  SvarSlet
 10. Jep, den side har jeg også glæde af :)

  Har du taget testen for at finde ud af, hvor længe du skal være på attack?

  Lad mig høre, hvordan det går

  SvarSlet
 11. Jeg har været på DUKAN siden 01.09.11 og det går helt fantastisk. Jeg har fulgt den til punkt og prikke. Jeg føler mig ikke træt og slap, selvom jeg undgår fedt. Jeg har tabt mig 9,3 kg siden 01.09.11 det svarer til 1,2/ugen. Jeg savner chokolade og vin, men det er jo selvsagt forbudt. Men jeg sulter bestemt ikke. Har prøvet utallige måder at tabe sig på, men det her er klart den nemmeste og effektiveste. Det er sort og hvidt, ingen gråtoner. man skal holde sig til de tilladte produkter, så fungerer det perfekt. Kan varmt anbefale at supplere med shirataki nudler på PP dage.
  Hpber i får masser af succes!

  SvarSlet
 12. WOW for et resultat! Tillykke med det :-)

  Jeg er enig med dig i, at det kræver fokus og ingen slinger i valsen.
  Hvor køber du shirataki nudler? Det lyder da som et lækkert supplement

  SvarSlet
 13. Tak, er også meget stolt af mig selv! Shirataki nudler kan man få hos dialife.dk. smager lidt som risnudler, men har næsten ingen kalorier, ingen kulhydrater etc. Har været/er en stor hjælp for mig :)

  SvarSlet
 14. nogen der har et godt link til en god hjemme side hvor kuren står beskrevet? :)

  SvarSlet
 15. Der er rigtig mange engelske hjemmesider, som gennemgår kuren.
  Jeg lægger listen over tilladte fødevarer i attackfasen her på bloggen i eftermiddag :)

  SvarSlet
 16. Hej med jer. Dejligt at se nogen der har tabt så meget. Jeg er selv startet på Dukan kuren, har det rigtig godt med det - trods det at jeg i week-end´en næsten lever af chips og rødvin. Jeg mangler det ikke:-) Man kunne få en kort version af kuren i Ude & Hjemme i sidste uge. Ring evt til forlaget de plejer gerne at sende et ældre blad hvis man betaler omkostningerne.
  Har kun tabt lidt, men kan se og mærke på min krop at den ændrer sig til det bedre.
  Hilsen Heidi

  SvarSlet
 17. Hej Jeg startet på dukan kuren for 11 dage siden og indtil videre har jeg tabt 6 kg, og jeg føler mig meget mæt hele tiden.

  Man kan evt. kigge på http://dukanslankekur.dk/

  hilsen "taberen"

  SvarSlet
 18. Hejsa!

  Hvor er I seje. Jeg vil også gerne starte og helst i går, men kan ikke finde ud af hvad jeg skal spise til morgenmad i første fase? Har I gode ideer?

  Fortsat god vind til alle:))

  SvarSlet
 19. Hej :)
  Jeg har været på dukankuren i 5 dage og har tabt hele 4 kg....
  Jeg har ikke været sulten en eneste gang og har endda været på Jensen s bøfhus. Fik en dejlig bøf og dejlig koldt vand :)
  Jeg har alle dage været total sukker narkoman og elsker alt hvad der er usundt. Her vænner man kroppen til at undvære sukker og andet godt.
  Pøj Pøj til alle jer der har mod på at prøve og det er nemt !! :)

  SvarSlet
 20. Hej
  Dejlig at sen en side på dansk, hvor man kan udveksle erfaringer.
  Jeg leder med lys og lygte efter inspiration til angrebs facen og fandt ud af at shirataki nudler indgår i angrebsfacen på engelske sider med Dukan kuren. Er det rigtigt?
  Det ville bare være skønt hvis nudlerne kunne indgå i angrebsfacen :-)

  SvarSlet
 21. I sku seje... får med mine 50 kg overvægt helt lyst til at følge med.. og gi den en skalle... de lyder jo nemmer, end alle de 1000 kurer jeg snart har været på... hmmmmm... .. GIV MIG ET GODT SPARK.. Jeg vil tabe mig.. vilket burde give en god start med alle de kilo.. overvægt jeg har...

  SvarSlet
 22. Bare se at komme igang. Jeg har været igang i 10 dage nu (de 7 i angrebsfasen), og jeg har tabt 6 kg.. Jeg er ikke sulten, har ingen sukkertrang, er simpelthen mindre fokuseret på mad.. Det har indtil videre været helt fantastisk, og dejligt at det går så stærkt når man som mig skal tabe 45 kg.

  SvarSlet
 23. Ja det lyder jo ikke tosset.... :-) Tror jeg springer på den på mandag :-) ..

  SvarSlet
 24. Hej

  Er lige startet på angrebsfasen igår - men syntes det er svært med ideer til aftensmad når man stort set kun må få kød.. nogen gode opskrifter eller ideer til aftens maden :-)

  SvarSlet
 25. Det samme her... er tom for idee'r når det kun er kød
  .. så spiser ikke så meget.. men har da tabt mig 1,7 kg på 2. hele dage på dukan.. men får så heller ikke meget.. utrolig føler jeg ikke mig så sulten , med så lidt jeg får.. og jeg vejer 119,4 kg idag.. så i kan jo hører jeg har været vant til at spise godt.. men jeg er glad.. vægten går ned.. :-)

  SvarSlet
 26. idag siger vægten 118,6 -800 g siden igår morges.. hold op det går stærkt... :-) det 2,5 kg. siden mandag.. jeg er så stolt.. :-)

  SvarSlet
 27. idag siger vægten 117,7 .. det går hurtigt..... MEN KUNNE GODT ØNSKE DER VAR ANDRE DER VILLE DELE DERES SUCCSE MED MIG HER INDE... ????? HVOR ER I????

  SvarSlet
 28. Hej alle i seje vægttabere, er selv hoppet med på DuKan vognen! Synes det lyder super med de nudler der og har undersøgt det lidt, de må spises i alle faser også angrebsfasen. Er selv nået til cruisefasen og leder med lys og lygte efter sukkerfrie karameller!? Nogen der kender noget til nogle af dem :o)

  God vind til jer alle
  Louise (snart "let-på-tå)

  SvarSlet
 29. Hej alle

  Jeg har også været på Dukan i vinters, tabte 8 kg på godt 2 måneder. Har så holdt pause siden påske, og er nu hoppet på igen - mangler lige de sidste 6 kilo, dvs. 4,6 for de første 1600g er røget. Har også kigget lidt på de nudler og ris for den sags skyld, men synes det er vildsomt dyrt for så små mængder??
  På den anden side, vil det jo være lækkert at kunne lave wokmad i cruisefasen:-)

  Vil give jer ret i at det kan være lidt svært med kødet, jeg plejer at lave eb dressing til min aftensmad, fromaige frais med hvidløg, persille, dild og hvad man nu foretrækker af krydderurter. Det er helt okay til kylling, hakkebøf eller laks. Forleden lavede jeg en gullashsuppe, smagte også udemærket.
  Har forresten også lavet en koldskål som smager mums, og den tager lige den sukkertrang der kan indfinde sig engang i mellem;-)

  Go´fornøjelse alle sammen! Det er SÅ motiverende at se vægten ryge nedad:-)

  SvarSlet
 30. Jeg startede på Dukan kuren i mandags, og det går ganske ok. Synes dog jeg spiser hele tiden, da jeg er sulten :-/. Har ikke vejet mig endnu, gør jeg først efter mine 5 dage i attact fasen er overstået.

  Til morgenmad spiser jeg skyr med 1,5 spsk havreklid og sødemiddel efter smag.. Mums!

  Til aftensmad får jeg 2 slags kød, igår var det en hakkebøf og laks.

  SvarSlet
 31. Jeg started også i mandags d. 13. maj og har tabt 2,7 kg på 6 dage. Jeg er også mest til havreklidspandekager og cheasy vanille yoghurt til morgenmad. Jeg har også lavet en udfordring for dem der bruger Dukan på Slankedysten:
  http://www.slankedysten.dk/challenges/details/937

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...